به گزارش آهن نیوز؛ سید رضا شهرستانی عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد در رابطه با این کاهش میزان مصرف برق در صنایع فولاد گفت: در حال حاضر میزان مصرف برق در صنعت فولاد روزانه ۳۵ درصد کاهشی شده است روندی که تا ابتدای تیرماه تداوم مییابد. این اتفاق هم باید در زمانهای پیک مصرف برق یعنی از صبح تا مغرب، رخ دهد. از اول تیر به بعد، اما میزان کاهش مصرف برق باید به ۵۵ درصد در روز برسد. با این حال اگر در منطقهای دمای هوا بالا باشد این میزان را به ۹۰ درصد هم میرسانند. این پروسه تا پایان مرداد هم ادامه یافته و در شهریور ماه دوباره به ۳۵ درصد باز میگردد.
او اضافه میکند: به دلیل اینکه به دلیل خوب بودن دمای هوا، میزان کاهش مصرف برق در صنایع فولاد ۳۵ درصد بوده است. اما به صورت کلی میزان کاهش مصرف برق برای برخی شرکتها ۳۵ درصد و برای برخی دیگر ۵۰ درصد است. میزان کاهش مصرف برق از ۸ صبح تا ۱۲ شب، یعنی دو شیفت کاری را در برمیگیرد.
عضو انجمن تولیدکنندگان صنایع فولاد تولید میدهد: با کاهش ۵۰ درصدی میزان مصرف برق عملا میزان تولید در صنایع ما به نصف میرسد و اگر این میزان به ۹۰ درصد برسد تولید کاملا متوقف میشود و در طول روز تولیدی نخواهیم داشت. یعنی تنها میتوانیم در ۸ ساعت شیفت شبانه تولید داشته باشیم که یک سوم تولید در روزهای عادیست. نکته آن است که تولید با ۱۰ درصد برق عملا امکانپذیر نیست.
از دست رفتن فرصت تولید ۳.۶ میلیون تن فولاد
او با اشاره به کاهش صادرات فولاد این موضوع را ناشی از سیاستهای اشتباه برشمرد و گفت: «در سال گذشته ماهانه حدود ۲.۵ میلیون تن تولید داشتیم. در حال حاضر هم باید ۲.۸ میلیون تن تولید داشته باشیم، اما به دلیل کاهش میزان مصرف برق، از این میزان تولیدات، ماهانه حدود ۵۰۰ هزار تن در خرداد و شهریور و بیش از ۸۰۰ هزار تن درتیر و مرداد کاسته میشود. در مجموع به دلیل کمبود برق ۳.۶ میلیون تن امکان تولید را از دست میدهیم.»
سیاست نامناسب وزارت نیرو در حوزه برق تجدیدپذیر
شهرستانی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت نیرو برای جلوگیری از این شرایط میتوانست برنامه ریزی کند، گفت: بله، در همه کشورهای جهان بخش مصارف خانگی و تفریحی را کم میکنند و به صنعت که مولد ثروت است میدهند نه به بخش مصرفکننده ثروت. اما در کشور ما عملکرد در این زمینه برعکس است. قبلا در این زمینه صحبتهایی با وزارت نیرو داشتهایم، آنها وعده داده بودند که برق را قطع نمیکنند، اما در عمل اینگونه نبود. تا زمانیکه فکر اساسی نشود و برق تجدیدپذیر را وارد مدار نکنند شرایط به همیننحو است، اما در این زمینه هم عملکرد نامناسبی داشتند.
او تاکید کرد: واگذاری زمین برای تولید این نوع برق پروسهای طولانی و وقتگیر دارد و قیمتهای نجومی هم برای زمین تعیین میشود، در حالیکه اصولا باید زمین را به صورت رایگان در اختیار افرادی که میخواهند در حوزه برق تجدیدپذیر فعالیت کنند، قرار داده و و در صورتی که این افراد به نتیجه نرسیدند یا هزینه یا زمین را از او بگیرند. اما در حال حاضر هر متر مربع زمین برای این موضوع را از ۳۵۰ هزار تومان تا بیش از ۵۰۰ هزار تومان قیمت گذاری کردهاند. حالا اگر این اعداد را ضربدر ۱۵ هزار متر زمینی کنیم که برای تولید هر مگاوات برق تجدیدپذیر لازم است، رقمی نجومی خواهد شد.
منبع: نبض بازار
انتهای پیام/z
نظر شما